Sitemizi kullanabilmeniz için tarayıcınızda javascriptlerin çalışmasına izin vermelisiniz.

Fast Company'nin Şubat 2023 sayısındayız!

CEO'muz Alp Bağrıaçık, Fast Company Türkiye'de BT altyapı hizmetleri alanındaki gelişmeleri anlattı

CEO'muz Alp Bağrıaçık, Fast Company Türkiye'nin "Fark Yaratan Dijital Markalar" başlıklı haberinde BT altyapı hizmetleri alanındaki gelişmeleri anlattı. Yazının detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.
 

Alp Bağrıaçık - GlassHouse CEO
Fast Company Röportajı

Covid ve beraberinde gelen yeni dönem ile birlikte markaların dijitalleşme düzeyine nasıl katkıda bulundunuz? BT dünyası nereden nereye geldi?

İşletmelerin günümüz rekabetinde ayakta kalabilmeleri ve fark yaratabilmeleri, yeni teknolojileri benimseme kapasiteleri ve dijitalleşme hızlarıyla doğrudan ilişkili. İş birimlerinin ihtiyaç duyduğu uygulamaların çeşitliliğinin ve sayılarının her geçen gün arttığı düşünüldüğünde, BT dünyası da bu ihtiyaçlara ayak uydurmak, hatta ihtiyaçları ortaya çıkmadan belirlemek üzere hareket ediyor. Günümüzde yedekleme servislerinden, konteyner altyapılarına, felaket kurtarma servislerinden, altyapı (IaaS) ve Monitoring servislerine, SAP HANA altyapılarından, veri tabanı ve güvenlik servislerine kadar pek çok altyapı ihtiyacı, tamamen yönetilen modelde ve bulut tabanlı olarak işletmelerin hizmetine sunulabiliyor. İşletmelerin yönettiği veri miktarı büyüdükçe, bu tip servislere daha çok ihtiyaç duyuyorlar. Dolayısıyla artık müşteriler bulut ve katma değerli hizmetlere yoğunlaşıyor.
 
EIU raporuna göre pandemi global olarak şirketlerdeki dijital dönüşümü yüzde 72 oranında hızlandırmış durumda. Türkiye, Güney Afrika ve Körfez ülkelerindeki müşterilerimiz de bu hızlanmanın bir parçası oldular. Dijital dönüşümüne destek olduğumuz projelerin sayısı pandemi etkisiyle büyük oranda artış gösterdi. 2022 yılında GlassHouse Cloud servislerimizin cirosu yüzde 60’ı aşkın büyüme gösterdi.
 
Türkiye’deki dijital dönüşümün yoğunlukla SAP olmak üzere, kurumsal kaynak planlama (ERP) platformları aracılığıyla gerçekleştirildiğini görüyoruz. Dolayısıyla SAP HANA geçişleri, BT altyapılarının buluta geçişini hem dünyada hem de ülkemizde hızlandıracaktır. Bu tip altyapıların yönetimi artık binlerce farklı parametrenin yapay zekâ tabanlı uygulamalarla anlık olarak takip edilip, yorumlanmasına ve bu çıktılar ile sağlanan otomasyona dayalı çözümlere dayanıyor. GlassHouse olarak entegrasyonlarımızı tamamlayarak, artık müşterilerimize yapay zekâ otomasyonuna dayalı altyapı yönetimi opsiyonlarını sunabilir durumdayız. Özellikle SAP Altyapı yönetimi konusunda pek çok ihtiyaca cevap verebilmenin yanında bu dönüşüm ile birlikte sektördeki oyunculardan da büyük oranda farklılaşmayı başardık.
 

Bulunduğunuz sektörde nasıl fark yaratıyorsunuz?

GlassHouse’un sahip olduğu iş sürekliliği tecrübesi, SAP altyapı bilgisi ve bulut operasyon modeli bir araya geldiğinde BT yöneticileri işletmelerinin tüm BT altyapı ihtiyacını artık tek bir ortakla çalışarak karşılayabiliyorlar. GlassHouse tüm bu yetkinlikleri tek bir çatı altında birleştirmeyi başaran tek Türk şirketi.
Müşterilerimizin uzun soluklu partneri olarak, var olan ihtiyaçların yanında ortaya çıkacak kısa ve orta vadeli ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, onlara yalnızca bir teknoloji sağlayıcısı değil, aynı zamanda bir danışman olarak hizmet veriyoruz. Kurumların BT yöneticileriyle birebir çalışarak, yapılacak yatırımların en etkin şekilde geri dönüş sağlaması için projeler üretiyor, gerekli noktalarda yönetilen servislerimiz ile kurumun ihtiyaç duyduğu nitelikli insan açığı ve insan gücü eksiğini kapatıyoruz.
 
Önceliğimiz müşterilerimizin ihtiyacını doğru tespit etmek ve bu ihtiyaca yanıt verecek en doğru teknolojiyi önermek. Yönetilen bilişim altyapı servis sağlayıcısı olarak müşteri odaklılık ve esnekliğimizin bir parçası. Biz bu katmanların her birinde müşterilerimize en gelişmiş teknolojileri sunabilen bir yetkinliğe sahibiz.
 

Yatırımlarınız 2023 ve sonrasında nasıl şekillenecek?

GlassHouse olarak “Türkiye'nin İlk 500 Bilişim Şirketi" sıralamasında en hızlı büyüyen şirketler arasındayız. Finans, Telco, Holding, Kamu dikeyinde yüzde 100’e yakın nüfuz etmemizin yanında 300’ü aşkın referansa sahibiz. 2019 yılında Güney Afrika ofisimizi açarak bölgedeki BT ihtiyaçlarına yanıt vermeye başladık. Ardından Katar, Kuveyt, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Umman gibi ülkelerden gelen yoğun taleplere daha hızlı yanıt vermek hedefiyle 2022 yılında Doha’daki körfez ofisi açıldı. Türkiye’nin yanı sıra yakın coğrafyamızın ihtiyaçlarına yanıt vermek üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
 

Müşterileriniz arasında yer alan E-ticaret şirketlerine verdiğiniz hizmetler nelerdir?

GlassHouse olarak Veri Yedekliliği ve İş Sürekliliği, Yönetilen Bulut ve Güvenlik Servisleri ile birlikte SAP Altyapı Hizmetleri şeklinde üç ana alanda hizmet sağlıyoruz. Dolayısıyla hizmet portföyümüz ile e-ticaret pazaryerlerinden, e-ticaret platformlarına, yazılım geliştiricilerden, ödeme sistemlerine ve daha pek çok farklı fonksiyon ile bu ekosistem içinde yer alan işletmelere uçtan uca BT altyapı çözümleri sunabiliyoruz.
 
Esnek Bulut servislerimiz ile e-ticaret şirketlerinin dönemsel olarak artan ve azalan sistem kaynağı taleplerini karşılarken, diğer yandan ERP altyapılarının bulut geçişine de destek oluyoruz. Yönetilen güvenlik servislerimiz sayesinde de bunu regülasyonlara uyumlu ve tamamen güvenli bir altyapıda sağlıyoruz. Zero-Trust felsefesiyle, bulut güvenliğinde maksimumu sağlarken, yedekli bulut ortamlarımızla operasyonların sürekliliğini garanti altına alıyoruz. Bulut ya da on-premise fark etmeksizin sağladığımız veri yedekliliği ve iş sürekliliği servisleriyle veri kaybının önüne geçiyoruz. Böylece hızın büyük önem arz ettiği e-ticaret alanında faaliyet gösteren işletmeler, veri ve itibar kaybetmeden, kesinti yaşamadan ve rekabetten geri kalmadan, esnek ve dinamik bir BT altyapısı ile faaliyetlerini sürdürebiliyorlar.
 
Bilgi Merkezi İçerikleri

Blog Yazıları

Bu site; deneyiminize yardımcı olmak, ürünlerimizi ve hizmetlerimizi kullanımınızı analiz etmek, tanıtım ve pazarlama çalışmalarımıza yardımcı olmak ve üçüncü taraflardan içerik sağlamak için çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini kullanır. Daha fazlasını öğrenmek için: Gizlilik Politikamız | Çerez Politikamız