Online Lansman | Dell Technologies ve GlassHouse’tan Yeni Çözüm: On Premise Cloud

SAP S/4HANA Nedir?

SAP S/4HANA nedir, sorusu GlassHouse Blog’da yanıtlanıyor. SAP HANA cloud yazılımının avantajlarını ve özelliklerini öğrenmek için tıklayın!

SAP S/4HANA Nedir?
1.

SAP S/4HANA Nedir, Geçiş Sürecinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

İnsan kaynaklarından muhasebeye, bütçe yönetiminden tedarik zincirine, satıştan müşteri ilişkilerine şirketlerin belli başlı iş süreçlerini yönetmeye yardımcı olan SAP, kurumlardaki farklı departmanların tek sistem üzerinden aynı veriyi paylaşmasını sağlamakla görevli bir yazılımdır. İş süreçlerini oldukça hızlandıran ve insan hatalarını asgari düzeye indiren bu hizmetin daha modern ve güçlü bir versiyonu da var: SAP S/4HANA. Okumaya devam ederek SAP S/4HANA nedir, nerelerde kullanılır, temel faydaları nelerdir ve kimler için gereklidir, sorularının yanıtlarını bulabilirsiniz.

SAP S/4HANA Nedir?

Bir veri tabanı teknolojisi olan ve "SAP Business Suite 4" ifadesinin kısaltması olarak kullanılan SAP S/4 HANA, geleneksel veri tabanlarının aksine son derece hızlı veri işleme yeteneğiyle bilinir. Bu yeteneğini ise veriyi, bilgisayarların belleği olan RAM'de saklamasından alır. Bu veri tabanı sayesinde hem satış kayıtları gibi işlem verilerini hem de satış raporları gibi analitik verileri aynı anda işlemek mümkündür. SAP'nin yeni kurumsal kaynak planlama yazılımı olarak da bilinen SAP S4HANA sadece kullanıcı dostu arayüzüyle değil, dijital dönüşüm ve modern iş süreçlerine kolay uyum sağlamasıyla da öne çıkmaktadır. Tüm bu artı yönleriyle SAP S/4HANA cloud hizmetini büyük veri gerektiren işlerde, yapay zeka ve IoT gibi modern teknolojilerle birlikte kullanabilirsiniz.

Bir örnekle açıklamak gerekirse şöyle bir senaryo oluşturulabilir: Bir perakende şirketiniz olduğunu düşünelim. SAP S/4HANA yazılımı edindiğinizde şirketinizdeki ürünlerin stok durumunu, ürünleri sattığınız mağazaların performansını ve müşterilerinizin davranış örüntülerini kolaylıkla analiz edebilirsiniz. Hem de gerçek zamanlı olarak! Üstelik bu, gelecek projeksiyonu yapmanızda da büyük pratiklik sağlar. Böylece hangi ürünler daha popüler, hangileri daha arka sırada kalmış, görebilir, ileriki satış stratejilerinizi bu veriye göre oluşturabilirsiniz.

SAP S/4HANA Nedir, Geçiş Sürecinde Nelere Dikkat Edilmelidir?
2.

SAP S/4HANA Çalışma Prensibi

SAP S/4HANA public cloud yazılımının “multi-tenant” olma özelliği bulunur. Bu da birden fazla müşteriye, aynı altyapı üzerinden hizmet verdiğiniz anlamına gelir. Böylece şirketin BT altyapısını sıfırdan inşa etmek yerine olduğu haliyle ve etkili şekilde kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra yeni bir sisteme geçiş süresi de çok daha kısa olacaktır. Bu da şirketinize maliyet avantajı ve iş yükü dengesi getirir. Ayrıca belirtmekte yarar var ki bulut ortamında SAP, yazılımı da otomatik olarak güncellemektedir. Böylece şirket her zamanki güncel verileriyle birlikte güvenlik önlemlerine de sahip olacaktır. Aylık ya da yıllık abonelik modeliyle çalışan SAP S/4HANA yazılım hizmeti sayesinde şirketinize özel yazılım paketini seçerek kullandığınız hizmete ait ücreti ödeyerek tasarruf edebilirsiniz. Ek olarak bu yazılım, fiziksel sunuculardan özgürleşmesi sayesinde büyük BT yatırımları da gerektirmez. Dolayısıyla SAP S/4HANA, hızlı şekilde dijitalleşmek isteyen küçük ölçekli şirketler için mükemmel bir hizmet olabilir.

3.

SAP S/4HANA Geçiş Süreci İpuçları

SAP HANA nedir, konusunun ele alındığı bu yazıda bu hizmete geçiş sürecindeki adımlar da anlatılmakta. Bu adımlar arasında sıfırdan kurulum, mevcut sistemi dönüştürme ve seçici veri geçişi gibi aşamalarla süreç pürüzsüz biçimde yönetilebilir.

  • Sıfırdan Kurulum: Yeni bir geçiş süreci başlatmak isteyenler için uygundur.
  • Var Olan Sistemi Dönüştürme: Mevcutta kullanılan SAP sistemi yerine S/4HANA teknolojisi kullanılmak istendiği durumlarda sistem yükseltmesi olarak idealdir.
  • Seçici Veri Geçişi: Eski sisteminizde kullandığınız bazı veriler hala işinize yarıyorsa ve kullanılabilir durumdaysa bu yöntem işinize yarayacaktır. Seçici veri geçişi sistemiyle sadece gerek gördüğünüz veri setini yeni sisteminize taşıyarak hibrit bir yöntem oluşturabilirsiniz.
4.

SAP S/4HANA Hedef Kitlesi ve Kullanım Alanları

Modern işletmelerin dijital dönüşüm süreçlerini destekleyen bu güçlü ERP çözümü, finans uzmanlarından tedarik zinciri yöneticilerine, üretim mühendislerinden pazarlama ekiplerine kadar birçok meslek grubunun ihtiyaçlarına yönelik tasarlanmıştır. Özellikle CFO’lar, operasyon yöneticileri, BT uzmanları ve CEO’lar için iş süreçlerini optimize ederek dijital dönüşüm ve gerçek zamanlı analizlerle verimliliği artırır. Kısacası her meslek grubu için özel modülleriyle SAP S/4HANA, işletmelerin dijitalleşme hedeflerine ulaşmasında güçlü bir altyapı sağlamasıyla bilinir. Aşağıda kullanım alanlarından bazıları verilen SAP HANA cloud teknolojisini kullanarak siz de iş süreçlerini optimize etmek, maliyetleri düşürmek ve verimliliği artırmak için bir adım atabilirsiniz.

  • Finans yönetimi alanında gerçek zamanlı raporlama süreçlerinde
  • İnsan hatalarının asgari düzeye indirilmeye çalışıldığı muhasebe ve bütçeleme süreçlerinde
  • Tahmin araçları ve risk değerlendirme özelliği sayesinde finansal karar alma süreçlerinde
  • Malzeme yönetimi, satın alma ve stok yönetimi gibi entegre tedarik süreçlerinde
  • Sevkiyat rotası optimizasyonu gibi dinamik lojistik süreçlerinde
  • Müşteri taleplerine uygun stok seviyelerinin gerçek zamanlı olarak yönetiminde
  • Akıllı fabrikalardaki IoT ile üretim yapılan hatların dijitalleştirilmesinde
  • Ürün kalitesinin ve standartlarının takibinde
  • Şirket çalışanlarının performansının gerçek zamanlı takibinde
  • Bordrolama, izin, işe alım, yetenek geliştirme ve kariyer planlama süreçlerinde
  • Müşteri satın alma geçmişi ve müşteri etkileşimlerinin izlenmesinde
  • Online ve fiziksel mağaza arası entegrasyonlarda
  • Şirketin tüm operasyonel süreçlerinin yönetiminde

Yukarıdaki tüm bu süreçler sağlıktan finansa, perakendeden e-ticarete, satış ve müşteri ilişkileri yönetiminden insan kaynaklarına, ürün yönetiminden tedarik zinciri ve lojistik yönetimine sayısız sektörde SAP S/4HANA profesyonel bulut hizmetleri ile hızlandırılıp kolaylıkla yönetilebilir. Siz de şirketinizdeki süreçleri daha verimli hale getirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Ayrıca cloud güvenlik sistemleri hakkında fikir sahibi olmak isteyenler için Yönetilen Güvenlik Servisleriyle Güvende Kalın başlıklı yazımızın bağlantısını da buraya bırakalım!

Diğer blogları incelemek ister misiniz?

İLETİŞİM FORMU

Bize ulaşın!

Formu doldurun, sizinle iletişime geçelim! BT operasyonlarınız için başarının altyapısını birlikte kuralım.

Lütfen boş bırakmayınız!
Lütfen boş bırakmayınız!
Lütfen boş bırakmayınız!
Lütfen boş bırakmayınız!
Lütfen boş bırakmayınız!
Lütfen boş bırakmayınız!
0 / 250
Lütfen boş bırakmayınız!