Public Cloud - Genel Bulut Nedir?
Public cloud ile ilgili merak edilenler, işletmeler için public cloud kullanımının avantajları GlassHouse Blog’da!
En son haberler, blog yazıları, etkinlik duyuruları ve bilgi dokümanlarına erişmek için hemen göz atın.
SAP S/4HANA nedir, sorusu GlassHouse Blog’da yanıtlanıyor. SAP HANA cloud yazılımının avantajlarını ve özelliklerini öğrenmek için tıklayın!
Public cloud ile ilgili merak edilenler, işletmeler için public cloud kullanımının avantajları GlassHouse Blog’da!
On Premise Cloud (OPC) Kiralama Çözümü, yüksek yatırım maliyetlerine katlanmadan, aylık faturalama modeliyle yeni teknolojilere erişim imkanı sunuyor. İşletmeler, kendi ortamlarındaki veri merkezi ve sistem odalarında donanım satın almak yerine, ihtiyaçlarına uygun altyapı çözümlerini aylık kiralama modeliyle kullanabiliyor.
Günümüzde bankacılıktan sağlık sektörüne pek çok iş süreci, BT altyapı hizmet ve çözümleri ile hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirilir. Ancak söz konusu hassas ve değerli verilerin toplanması, depolanması ve işlenmesi olduğunda, BT altyapılarının güvenilirliği ön plana çıkar. Bu sebeple ülkemizde kişisel verilerin korunması kanunu başta olmak üzere çeşitli sektörler için BT altyapılarına dair sıkı düzenlemeler uygulanır. Gelin detayları beraber inceleyelim.
Dijital dönüşüm ile şirketlerin var olan BT altyapıları, bulut teknolojileri başta olmak üzere teknolojideki son gelişmelerden faydalanılması için modernize edilir. BT altyapılarının modernizasyonu şirketlere, esneklik, ölçeklenebilirlik ve güvenlik gibi artıların yanı sıra verimlilik artışı ve iş süreçlerinin kesintisiz olarak yürütülmesi gibi avantajlar sağlar.
Dijitalleşmeyle birlikte iş hayatında pek çok faaliyetin elektronik sistemler ile gerçekleştirilmesi felaket kurtarma hizmetini de zaruri hale getirmiştir. Özellikle kritik iş süreçlerinde BT altyapısının korunması, kurtarılması şirket veya işletmelerin faaliyetlerini ve hizmetlerini daha etkin, verimli sürdürmesini sağlar. Bu nedenle işletmeler için veri kaybının önlenmesi, teknolojik altyapının sürdürülebilirliği ve güvenliğinin sağlanmasında felaket kurtarma (disaster recovery) önemli yer tutar.Peki felaket kurtarma nedir? İşletmeler ve kurumlar için neden önemli? Merak ettiğiniz tüm detaylara gelin birlikte bakalım.
Esneklik, ölçeklenebilirlik ve düşük maliyetler başta olmak üzere sağladığı avantajlar ile bulut çözümleri günümüzün ve geleceğin teknoloji altyapısı için şirketlerin ilk tercihi olmaya aday. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bulut altyapı çözümlerinin tercih edilme oranları oldukça yükselirken bu artışın önümüzdeki yıllarda da sürmesi bekleniyor. Türkiye'de 2022 yılında 380 milyon dolar olan bulut servisleri ve genel bulut pazar büyüklüğünün, 2027 yılında %21'in üzerinde artış göstererek 993 milyon dolar seviyesine ulaşması öngörülüyor.
Tüm iş süreçlerinin dijitalleştiği günümüzde, BT altyapılarının kesintisiz bir şekilde çalışması büyük önem taşır. Üstelik bir de işlenen verinin boyutu ve önemi de işin içine katıldığında sistemlerin güvenli ve sürekli olarak çalışmasını sağlamak birinci öncelik konumuna gelir. Doğal afet, insan hatası ya da siber saldırı gibi durumlarda felaket kurtarma (disaster recovery) veya siber kurtarma (cyber recovery) adı verilen iki farklı süreç yürütülür. Felaket kurtarma ile siber kurtarma farkı ve önemlerine geçmeden önce dilerseniz öncelikle bu kavramların neleri temsil ettiklerine kısaca göz atalım.
Türkiye'nin lider BT altyapı servis sağlayıcısı GlassHouse, finansal bulut mimarisi tasarımı ve uygulamaları alanındaki servislerini Finansa Özel Mevzuata Tam Uyumlu Yönetilen Bulut Hizmetleri çatısı altında bir araya getirerek finans sektöründe hizmet veren kurumlara bütünleşik çözümler sunuyor.
Her geçen gün çok daha fazla değerli veri dijital ortama taşınıyor veya doğrudan burada üretiliyor. Bu durum siber saldırıların sayısını ve şiddetini de doğrudan etkiliyor. BT sistemleri her geçen gün çok daha karmaşık yöntemler ile hedef alınır hale geldi. Bu durum da bilişim teknolojileri altyapıları için siber güvenlik çözümlerini çok daha önemli konuma taşıdı. Gelin güvenlik servislerinin, hizmet ve uygulamalarınızı siber saldırılara karşı korumanıza nasıl katkı sağladığına göz atalım.
Deneyimli ekibimiz ve 90'dan fazla sertifikasyonlu mühendisimizle işletmenizin dijital dönüşümünü hızlandırıyoruz. 7/24 yönetilen operasyon merkezimizle BT altyapı operasyonlarınızı kesintisiz sürdürüyoruz. Sivil Havacılık İşletmeleri'nde Siber Güvenlik Talimatı'na uyum sürecine yönelik olarak tasarlayacağınız BT İş Sürekliliği Planınız ve kritik verilerinizin güvenliği ile ilgili çözümler sunuyoruz.
Deneyimli ekibimiz ve 90'dan fazla sertifikasyonlu mühendisimizle işletmenizin dijital dönüşümünü hızlandırıyoruz. 7/24 yönetilen operasyon merkezimizle BT altyapı operasyonlarınızı kesintisiz sürdürüyoruz.
Geleceğin teknolojileriyle kurumunuzun başarısını desteklemek için buradayız! Türkiye'nin önde gelen bilgi teknolojileri hizmet sağlayıcısı olarak, 90’ı aşkın mühendisten oluşan endüstrinin en iyi takımı ile kurumunuzun dijital dönüşümünü hızlandırıyoruz. Size sunduğumuz hizmetlerle uçtan uca BT altyapınızı kuruyor, bakım ve yönetimini üstleniyoruz. Aynı zamanda mevcut on-premises veri merkezinizin tüm bakım, destek, yükseltme ve yönetim işlemlerini kolaylaştırıyoruz.