
Container as a Service (CaaS) Nedir?
Önceden yapılandırılmış BT altyapı sunarak hızlı kullanım sağlayan ve DevOps maliyetlerini azaltan CaaS hizmetleri hakkındaki tüm detaylar için yazımızı okumaya hemen başlayabilirsiniz.
Beklenmedik durumlarda işletmelerin verilerini korumak ve operasyonlarını sürdürmek için geliştirilmiş bir hizmet olan Disaster Recovery as a Service (DRaaS) hakkındaki ayrıntıları öğrenmek isterseniz yazımızın devamını okumanız yeterli. İşletmeler için neler felaket sayılır, felaket kurtarma ne zaman işe yarar, nasıl yapılır ve ne demektir? Cevaplar yazımızda.
Büyük veriyi kullanan veya işleyen tüm kurumlar, beklenmedik olumsuzluklarla karşı karşıya kalma riskini her zaman taşır. Felaket anlarında bir eylem planınız yoksa veya müdahale zamanlamasını bilmiyorsanız, yaşanan sorunlar daha da büyüyebilir. Neyse ki bunun için harika bir çözüm var: DRaaS Disaster Recovery as a Service. Peki, nedir bu felaket kurtarma çözümleri? Yazımızın devamını okuyarak DRaaS, yani felaket kurtarma hizmetleri hakkındaki detaylara ulaşabilirsiniz.
Fiziksel dünyada olduğu gibi dijital ortamlarda da aşırı olumsuzluklar felaket olarak kabul edilir. Bu durumlar, işletmelerin operasyonlarını beklenmedik şekilde aksatıp değiştirebilir. Aşağıda, kurumlar için felaket sayılabilecek durumları sizin için listeledik.
Felaket kurtarma hizmetleri, beklenmedik olumsuz durumlar karşısında operasyonel süreçlerin devamlılığı sağlamak ve veri kaybını önlemek adına son derece kritik bir rol üstlenir. Hemen hemen her eylemin dijital ortamda bir karşılığının olduğu günümüz modern çağında her birimiz, siber saldırılardan teknik arızalara, insan hatalarından doğal afetlere pek çok felakete açık olabiliriz. Hal böyle olunca DRaaS çözümlerinin önemi bir kat daha artmaktadır.
Yaşanan felaket sonrası meydana gelen veri kaybı, müşteri güveninin sarsılmasına, operasyonel aksamalara ve büyük maliyetlere yol açabilir. İşte, tam da bu noktada Disaster Recovery as a Service (DRaaS) devreye girer. DRaaS, işletmelerin verilerini güvence altına alır, sistemleri hızlıca yeniden çalışır hale getirir ve olası felaketlerin etkisini en aza indirir. Felaket kurtarma çözümleri, aynı zamanda, düzenli yedekleme, esnek geri yükleme seçenekleri ve kesintisiz iş operasyonları sağlayarak hem zamandan hem de maliyetten tasarruf anlamına gelir. Yani felaket kurtarma çözümleri, bir işletmenin dayanıklılığını artırır ve rekabet avantajını korumasına yardımcı olur. Bu nedenle her ölçekteki işletmenin etkili bir felaket kurtarma stratejisine sahip olması oldukça önemlidir.
Eğer siz de beklenmedik olumsuzluklar karşısında işletmenizin koruma altında kalmasını istiyorsanız GlassHouse'un olağanüstü durumlara karşı coğrafi yedekli altyapılarla donattığı DRaaS çözümleri ile tanışarak veri ve uygulamalarınızın kayıpsız ve kesintisiz olduğu ana hızlıca geri dönebilirsiniz.
GlassHouse'un etkili felaket kurtarma çözümlerinin her ölçekten işletme için faydalarını aşağıdaki maddelerde görebilirsiniz.
Disaster Recovery nedir, konusuna ek olarak İşletmelerde Dijital Dönüşümün Önemi başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.
Formu doldurun, sizinle iletişime geçelim! BT operasyonlarınız için başarının altyapısını birlikte kuralım.