Online Lansman | Dell Technologies ve GlassHouse’tan Yeni Çözüm: On Premise Cloud

SAP Business Technology Platform (BTP) Nedir?

SAP Business Technology Platform (BTP) ile ilgili merak edilenler burada! SAP BTP’nin temel bileşenleri, işletmeler için avantajları ve daha fazlasını öğrenmek için okumaya hemen başlayın.

SAP Business Technology Platform (BTP) Nedir?
1.

SAP Business Technology Platform (BTP) Nedir?

SAP Business Technology Platform ya da yayın olarak bilinen kısa adıyla SAP BTP; şirketlerin ve dijital dönüşüm süreçlerinde veri yönetimi, uygulama geliştirme, entegrasyon, yapay zekâ ve analitik gibi ihtiyaçlarını tek bir çatı altında karşılamayı amaçlayan bir platformdur. İşletmelerin iş süreçlerini hızlı, akıllı ve esnek hale getirmeleri için gerekli tüm teknolojileri bir arada sunan SAP BTP ile ilgili tüm merak edilen soruları yanıtladık!

İşletmenizin Tüm Gereksinimleri İçin Tek Platform: SAP BTP

SAP BTP nedir sorusunu yanıtlayarak başlayalım. SAP Business Technology Platform kısaca kurumsal bir bulut platformudur. Bu platform ile mevcut ve yeni SAP bulut hizmetleri kapsayıcı bir şekilde sunulur. SAP BTP’nin genel amacı araçları, uygulamaları ve uzantıları yardımıyla şirketleri daha yenilikçi, dinamik, dijital ve çevik hale getirmektir. Bulut tabanlı ya da hibrit sistem mimarilerinde kullanılabilen çeşitli SAP BTP hizmetleri kurumsal şirketlerin dijital dönüşümünün hızlandırılmasını sağlar. Veriyle çalışan, esnek, akıllı ve entegre çözümler için tek bir platform olan SAP BTP; modüler ve çok yönlüdür.

SAP Business Technology Platform (BTP) Nedir?
2.

SAP BTP’nin Temel Bileşenleri

BTP SAP bileşenleri, şirketlerin dijitalleşme hedeflerine ulaşmasını sağlayan teknolojik yapı taşlarından oluşur. Bu temel bileşenler, veri yönetiminden uygulama geliştirmeye, analitikten entegrasyona kadar çok geniş bir yelpazeyi kapsar. SAP BTP’nin modüler yapısı sayesinde işletmenizin ihtiyaçlarına ve sektörünüze en uygun hizmetleri seçerek hem mevcut sisteminizle uyumlu hem de geleceğe hazır çözümler geliştirebilirsiniz. SAP BTP’nin temel bileşenlerine gelin daha yakından bakalım!

Veri Tabanı ve Veri Yönetimi

SAP HANA, SAP Data Warehouse Cloud gibi araçlar sayesinde büyük veri kümeleri gerçek zamanlı işlenebilir. Böylece veriye dayalı karar alma ve kurumsal verileri yapılandırma süreçleri desteklenir.

Uygulama Geliştirme ve Otomasyon

Geliştiricilere hem low-code/no-code araçlar hem de profesyonel geliştirme ortamları sunulur. SAP Fiori ile modern kullanıcı arayüzleri tasarlanabilir ve ayrıca süreçler otomatikleştirilebilir (örneğin: RPA ile tekrarlı işler).

Veri Analitiği

SAP Analytics Cloud üzerinden gerçek zamanlı raporlar, dashboard’lar ve iş zekâsı çözümleri sunulur, böylece veriye dayalı içgörü sağlanır. Bu sayede analitik çözümlerle işletme yönetiminizi daha proaktif bir hale getirebilirsiniz.

Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi

SAP AI Core ve AI Foundation ile akıllı uygulamalar geliştirilebilir. Tahmine dayalı analiz, belge işleme gibi yapay zekâ uygulamaları kolayca entegre edilir.

SAP BTP’nin Temel Bileşenleri
3.

Neden SAP BTP?

Eğer halihazırda S/4HANA ile çalışan bir işletme iseniz, özel iş ihtiyaçlarınız için SAP BTP üzerinde özel bir uygulama geliştirebilirsiniz. Örneğin, bir lojistik firması, SAP BTP ile tüm tedarik zinciri verilerini entegre edip görselleştirebilir. Ya da bir banka, BTP üzerinde geliştirdiği bir chatbot ile müşteri taleplerine otomatik bir şekilde yanıt sunabilir. Ya da bir üretici, makine sensörlerinden gelen veriyi gerçek zamanlı analiz ederek arıza tahmini yapabilir. Dolayısıyla SAP BTP (Business Technology Platform) sadece bir teknoloji platformu değil aynı zamanda işletmelerin dijital dönüşüm yolculuğunu hızlandıran stratejik bir çözüm ortağıdır. Günümüz rekabet ortamında hız, çeviklik, veriyle karar alma ve sistemler arası entegrasyon büyük önem taşır. SAP BTP, işte bu ihtiyaçlara doğrudan yanıt verir.

4.

SAP BTP’nin Sunduğu Avantajlar

İşletmelere uçtan uca dijitalleşme ve esneklik sunan bir teknoloji altyapısı olan SAP BTP’nin öne çıkan avantajları şu şekilde sıralanabilir:

  • Tüm SAP sistemleri ile doğal entegrasyon sağlar. SAP S/4HANA, SuccessFactors, Ariba, SAP CRM gibi çözümlerle sorunsuz uyum içerisindedir.
  • Sadece ihtiyaç duyulan bileşenler etkinleştirilir dolayısıyla esnek ve modüler bir yapıya sahiptir.
  • Gerçek zamanlı veri analitiği ve raporlama sayesinde işletmelerin daha hızlı ve doğru kararlar almasına yardımcı olur.
  • SAP HANA ve SAP Analytics Cloud ile güçlü içgörüler sunar.
  • Chatbot, belge işleme, tahminleme gibi yapay zekâ uygulamaları kolayca entegre edilir.
  • RPA (Robotik Süreç Otomasyonu) ile tekrarlayan iş yükleri azaltılır.
  • Çoklu bulut ve hibrit bulut seçeneği ile şirketler kendi tercih ettikleri bulut altyapısıyla ilerleyebilir.
  • On-premise ve bulut sistemlerin birlikte çalışması sağlanabilir.
  • Veri şifreleme, kullanıcı yetkilendirme, erişim kontrolleri gibi güvenlik katmanları sunar.
  • İşletmelere daha az manuel işlem, daha çok otomasyon imkânı sunar.

SAP altyapınızın sağlıklı çalışması için SAP Upgrade, SAP Migration, güvenlik ve diğer tüm yönetim ve işletim konularında GlassHouse uzmanlarından hizmet alın.

Diğer blogları incelemek ister misiniz?

İLETİŞİM FORMU

Bize ulaşın!

Formu doldurun, sizinle iletişime geçelim! BT operasyonlarınız için başarının altyapısını birlikte kuralım.

Lütfen boş bırakmayınız!
Lütfen boş bırakmayınız!
Lütfen boş bırakmayınız!
Lütfen boş bırakmayınız!
Lütfen boş bırakmayınız!
Lütfen boş bırakmayınız!
0 / 250
Lütfen boş bırakmayınız!