Online Lansman | Dell Technologies ve GlassHouse’tan Yeni Çözüm: On Premise Cloud

Hosting Nedir?

Hosting nedir, sorusunun cevabı GlassHouse Blog’da! Hosting güvenliği, hosting çeşitleri ve daha fazlası için yazımızı keşfedin!

Hosting Nedir?
1.

Hosting Nedir?

Bir internet sitesine sahip olmak tek başına yeterli olmayabilir. Bu web sitesinin ziyaretçilere ulaşabilmesi için bir sunucuya sahip olması gerekmektedir. İşte tam olarak bu noktada hosting kavramı hayatımıza girmektedir. Peki hosting nedir? Türkçede sunucu ya da web barınma alanı olarak bilinen hosting, web sitelerinin veri girişlerinin yapılarak domainler tanımlanarak sitenin hedef kitleye ve ziyaretçilere açılmasını sağlamaktadır. İnternet siteleri için oldukça önemli olan hosting, internet sitelerinin kesintisiz çalışmasını desteklemektedir. Bu yazımızda hosting hakkında merak ettiğiniz tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

2.

Hosting Ne İşe Yarar?

Hosting ne demek diye baktığımızda kısaca bir web sitesine ait çeşitli dosyaları yayınlamak için 7/24 erişilebilir olan bir sunucu hizmetidir. Hosting hizmeti kişi ya da kurumlar tarafından sağlanmaktadır. Hosting sayesinde kullanıcılar, internet sitesinin adresini tarayıcıya yazarak site içeriğine sunucu üzerinden ulaşabilir. Yüksek donanım kapasiteleri ile oluşturulmuş bu hosting hizmeti, kesintisiz bir sisteme sahiptir. Sürekli çalışan ve internet bağlantısına sahip olan bir bilgisayar tarafından hizmet sağlanmaktadır. Sitenize ait dosyaların güvenilir bir şekilde saklandığı bu sunucular günün her saati internet sitesinin ulaşılabilir olmasını sağlar. Hosting ne işe yarar diye baktığımızda ise; sunucu içerisinde yer alan kodlar, görseller, yazılar gibi tüm verilerin depolanmasını ve ziyaretçiler tarafından arandığında sunulmasını sağlar. Bu veriler hosting hizmeti alınmaya devam ettiği sürece aramalarda gösterilmektedir.

Hosting Ne İşe Yarar?
3.

Hosting Çeşitleri Nelerdir?

İnternet sitelerinin ulaşılabilir olması için hosting kullanımı gerekmektedir. Peki farklı seçeneklere sahip olan bu hostinglerden hangisi kullanılmalıdır? Öncelikle işinize ve web sitenize uygun bir hosting seçilmesi gerekmektedir. İnternet sitelerinin ihtiyaçlarının birbirinden farklı olmasından dolayı buna uygun hosting hizmeti kullanılmalıdır. Tercih edebileceğiniz hosting çeşitleri; işletim sistemine göre, barındırma türüne göre ve kullanım amacına göre olmak üzere üç başlık altında toplanmaktadır. Bu başlıklar içinde ön plana çıkan hosting türleri ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Paylaşımlı Hosting: Birden fazla web sitesinin aynı sunucuyu paylaştığı hosting çözümüdür. Ekonomik bir tercih olduğu için kişisel projeler ve küçük işletmeler için idealdir.
  • VPS Hosting: Sanal özel sunucu olarak da bilinen VPS hosting, fiziksel sunucunun sanallaştırılması sonucu ortaya çıkmıştır. Birden fazla kullanıcıyla paylaşılabilmektedir. Her kullanıcıya özel olarak sağlanan bir hosting modelidir. Daha çok site üzerinde kontrol ve performans sahibi olmak isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilir.
  • Bulut Hosting: Birden fazla sunucunun bir arada olduğu ve gelen yükü paylaştığı yüksek ölçeklenebilirlik sağlayan bir sunucu çözümüdür. Bulut hizmetlerinin ön plana çıkmasıyla daha çok tercih edilmeye başlamıştır. Ölçeklenebilir özelliğinin yanında kullanıldığı kadar ödeme yapılan bu hizmet ekonomik bir tercih de sunar.
  • Dedicated Sunucu: Fiziksel sunucular olarak bilinirler. Tüm kontrolün kullanıcıda olduğu bu hosting çözümü yalnızca bir kullanıcıya aittir. Maksimum kontrol ve performans sunar.
  • WordPress Hosting: Daha çok WordPress tabanlı siteler için tercih edilen hosting çeşididir. Optimize edilmiş özel bir hosting türüdür.
4.

Hosting Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Hosting güvenliği, hosting şirketi ve hizmeti alan kişi veya kurumların işbirliği ile daha güvenli hale getirilebilir. Bunun için dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanabilir:

  • Güvenli hosting hizmeti için öncelikle güçlü parolalar seçmek önemlidir. Zor şifreler ile kullanıcı paneline girmek isteyen kötü niyetli kişi ve yazılımlara karşı koruma sağlayabilirsiniz. Bu noktada sosyal medya hesaplarında ya da e-posta adresinde kullandığınız şifreleri kullanmamakta fayda vardır.
  • Hosting hesabında kullanılan şifreyi, veritabanı gibi farklı hesaplara erişimde kullanmayın.
  • Şifreyi belirli aralıklarla güncelleyerek koruma sağlayın.
  • 2 adımlı kimlik doğrulama kullanın.
  • Hosting hesabına erişilen bilgisayarın kötü amaçlı yazılımlara karşı korunduğundan emin olun.

Dilerseniz BT Altyapı Modernizasyonunda Regülasyon Uyumu yazımıza da göz atabilirsiniz.

Hosting Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Diğer blogları incelemek ister misiniz?

İLETİŞİM FORMU

Bize ulaşın!

Formu doldurun, sizinle iletişime geçelim! BT operasyonlarınız için başarının altyapısını birlikte kuralım.

Lütfen boş bırakmayınız!
Lütfen boş bırakmayınız!
Lütfen boş bırakmayınız!
Lütfen boş bırakmayınız!
Lütfen boş bırakmayınız!
Lütfen boş bırakmayınız!
0 / 250
Lütfen boş bırakmayınız!